Aktuelnosti

PODELA BIORAZGRADIVIH KESA NA PIJACI

25.06.2021.


Povodom 69 godina postojanja JKP „Tržnica“ Novi Sad, Limansku pijacu posetila je Mira Radenović, članica Gradskog veća Grada Novog Sada zadužena za zaštitu životne sredine, i zajedno sa VD direktora Urošem Lončarom simbolično podelila biorazgradive kese posetiocima i zakupcima pijace.

  • S obzirom na to da je od početka ove godine na snagu stupila Odluka o zabrani korišćenja plastičnih kesa na mestu prodaje robe i usluga u Gradu Novom Sadu po kojoj su i svi prodavci na pijacama kojima upravlja JKP „Tržnica“ Novi Sad dužni da koriste isključivo biorazgradive kese, odlučili smo da zajedno sa Mirom Radenović, članicom Gradskog veća Grada Novog Sada zaduženom za zaštitu životne sredine posetimo Limansku pijacu i posetiocima i zakupcima podelimo biorazgradive kese. Smatramo da je ovo veoma važan korak u zaštiti životne sredine i da je ovakav vid promocije svrsishodan i značajan – izjavio je Uroš Lončar, VD direktora JKP „Tržnica“ Novi Sad.

O važnosti ovakvih akcija i prelaska sa plastičnih na biorazgradive kese trebalo bi svi već sada mnogo da znamo i da plastične kese izbacimo iz upotrebe.

S tim u vezi, članica Gradskog veća Mira Radenović rekla je sledeće:

  • Povodom 69 godina JKP „Tržnica“ Novi Sad danas smo obišli Limansku pijacu, a u skladu sa Odlukom o zabrani plastičnih kesa na teritoriji Novog Sada, Grad Novi Sad i JKP „Tržnica“ odlučili su da danas promotivno podele biorazgradive, papirne kese. Ono što je izuzetno važno jeste da na ovaj način pomognemo zakupcima da se prilagode jednoj odluci koja je, može se reći, u jednom svom delu i restriktivna, ali je svakako izuzetno važna, jer na taj način pomažemo višem stepenu zaštite životne sredine i tome da i građani Novog Sada naviknu da ne treba više da koriste plastične kese i drugu plastiku, koja već uveliko postaje retrogradna pojava, i da počnu da koriste materijale pogodne za životnu sredinu.


Pijace

Kontakt

Adresa direkcije

21101 Novi Sad

Žike Popovića 4

Tel: +381 (0)21 48 08 555

Faks: +381 (0)21 48 08 560

E-mail: informisanje@nstrznica.co.rs

E-mail: trznicans@gmail.com

Služba za komercijalne poslove

Tel: +381 (0)21 48 08 521

Tel: +381 (0)21 48 08 518

Služba za odnose sa javnošću

Tel: +381 (0)21 48 08 523

Pišite nam

Za sva pitanja, primedbe, sugestije, napišite nam poruku. Odgovorićemo u najkraćem mogućem roku.