ћирилица  |  latinica  

Aktuelnosti

Na osnovu Odluke o uređenju Grada Novog Sada, Javno komunalno preduzeće "Tržnica" Novi Sad donelo je Program rada Zimske službe za 2018.-2019. godinu. Ovim Programom su obuhvaćene sve novosadske pijace koje je Grad poverio na upravljanje našem preduzeću.
Program rada zimske službe obuhvata period od 15.11.2018. godine, do 15.03.2019. godine. U slučaju snežnih padavina, rad Zimske službe se može produžiti i nakon završetka predviđenog perioda. Kako bi naše preduzeće bilo spremno za nastupajući period, oformljena je Zimska služba u kojoj je direktno angažovano 30 radnika preduzeća, a u slučaju većih padavina, biće angažovan dodatni broj zaposlenih. Sneg i led će se uklanjati sa pijačnog prostora koji se nalazi u okviru granica katastarskih parcela na kojima se nalaze pijace i to u meri neophodnoj za nesmetan pristup tezgama kako prodavcima, tako i kupcima na pijacama. Zimska služba će za vreme snežnih padavina čistiti od snega i leda i prilaze pijacama u širini od 1,5 do 2 metra, kako bi se pešacima koji ulaze u pijacu omogućio prolaz. Zakupci lokala na pijacama su takođe u obavezi da čiste prostor ispred svojih objekata.
Preduzeće je za nastupajuću zimsku sezonu pripremilo neophodnu mehanizaciju: četiri traktora sa priključnim mašinama (posipač soli i daska za sneg), četiri grtalice (freze za sneg), sekače za led i lopate, a biće obezbeđeno i 30 tona industrijske soli za posipanje po pijacama i stazama oko njih.
Ukoliko dođe do vanrednih obilnijih padavina, svi zaposleni će biti uključeni u rad zimske službe.